preukusno!
NJOKI S MLEVENI MESOM! Kaserola kakvu niste probali, SVE SE TOPI KAO TORTA! (VIDEO)
Odlično, hranjivo, a lagano jelo!
Kulinarskim iznenađenjima nikad kraja! Ovo je jedno takvo jelo koje će vas zadiviti neobičnim kombinacijama ukusa.
Sastojci:
juneće mleveno meso500 g
crni luk1 glavica
beli luk4 čena
Krem supa od gljiva1 kesica
sir čedar ili kačkavalj200 g
njoke od krompira1 pakovanje
prezle100 g
ulje50 ml
suvi biljni začin1 kašičica
sopo potrebi
biberpo potrebi
Kako pripremiti?
Crni luk narendajte, beli luk propasirajte, pa zajedno propržite na malo ulja. Dodajte meso i uz stalno mešanje pržite 10 minuta. Odvojeno skuvajte krem čorbu od bečuraka u polovini vode u odnosu na ono kako je naznačeno na pakovanju. Sklonite meso sa vatre, prelijte kremom od pečuraka, promešajte i po ukusu dodatno začinite solju i biberom.
U tiganju, na malo ulja propržite prezle i u njih ubacite kuvane i oceđene njoke od krompira. Promešajte da s sve njoke dobro oblože prženim prezlama i ostavite sa strane. U posudu podmazanu za pečenje sipajte meso, pospite polovinom rendanog sira, pa odozgo poređajte njoke.
Pospite preostalim rendanim sirom i pecite 30 minuta na 180 stepeni, dok jelo ne dobije zlatno smeđu boju.
(Espreso)