Pita s zeljem, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

UKUSNA!

RECEPT ZA BRZU I SOČNU PITU S ZELJEM OD GOTOVIH KORA: Ukusna je i sutradan, jako je LAGANA! (RECEPT)

Ovu pitu možete da služite i toplu i hladnu, a čak će i sutradan biti sveža i ukusna kao da ste je tek napravili

Objavljeno: 29.04.2022. 13:29h

U slanim ili slatkim kombinacijama pite su oduvek obožavane i ljudi ih rado jedu za doručak i večeru.

Mnoge žene razvijaju najlepše testo za kore - istina je da one kupovne kore nisu kao domaće. Ali, kada nemate vremena za razvijanje kora, a želite da obradujete ukućane ukusnim obrokom, i one kupovne će dobro doći, posebno ako ih filujete posebnim nadevom.

Ovu pitu možete da služite i toplu i hladnu, a čak će i sutradan biti sveža i ukusna kao da ste je tek napravili.

Sastojci:

500 gr kora

400 gr spanaća

1 kašika ulja za podmazivanje pleha

3 jaja

200 gr sira

180 gr grčkog jogurta

1 kašičica soli

100 ml ulja

100 ml vode

Priprema:

Spanać dobro operite i uklonite stabljiku. Poređajte listove jedan na drugi i isecite ga na tračice, pa ga ostavite sa strane.

Umutite jaja, dodajte so, grčki jogurt i sir. Kada se sve fino sjedini, dodajte spanać.

U zasebnoj posudi pomešajte ulje i vodu.

Pleh premažite sa malo ulja i stavite jednu koru, pa je namažite kašikom preliva napravljenim od ulja i vode. Odozgo stavite još jednu koru i ponovite postupak. Preko druge kore stavite tri kašike fila od spanaća, pa odozgo stavite dve kore koje ćete takođe premazati vodom, uljem i filom.

Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Poslednje dve gore prelijte vodom i uljem.

Pitu pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Prijatno!

(Espreso)