Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
ideja za ručak!
EVO KAKO SE PRAVILNO KUVA MLADI KUPUS: Ni ne znate da ste GREŠILI SVE VREME (VIDEO)
Evo kako da pravilno skuvate mladi kupus
Objavljeno: 29.04.2022. 09:53h
Katarina Petrak
Potrebno je:
- 1 veća glavica mladog kupusa
- 2 veće šargarepe
- 1 veza mladog crnog luka
- 1 veza mladog belog luka
- 2 krmenadle
- nešto suhomesnato
- 50 ml. kuvanog paradajza
- 1 kašićica suvog začina
- malo mlevene
- malo ulja
Priprema:
Meso staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20 minuta. Kupus iseći na krupne komade. Šargarepu iseći na krugove, a luk na sitnije komade. Poklopiti poklopcem i kuvati još 30 min.Dodati malo suvog začina ili soli. U tiganj sipati malo ulja, dodati kašičicu brašna pa kad zarumeni dodati crvenu mlevenu papriku. Odmah sipati u kupus i prodrmati kupus. Kupus ne treba mešati. Naseckati malo peršunovog lista. Poklopiti i gotov je kupus. Prijatno!
(Espreso/Bakinakuhinja)