Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

ideja za ručak!

EVO KAKO SE PRAVILNO KUVA MLADI KUPUS: Ni ne znate da ste GREŠILI SVE VREME (VIDEO)

Evo kako da pravilno skuvate mladi kupus

Objavljeno: 29.04.2022. 09:53h

Potrebno je:

  • 1 veća glavica mladog kupusa
  • 2 veće šargarepe
  • 1 veza mladog crnog luka
  • 1 veza mladog belog luka
  • 2 krmenadle
  • nešto suhomesnato
  • 50 ml. kuvanog paradajza
  • 1 kašićica suvog začina
  • malo mlevene
  • malo ulja
  • FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
    FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
    FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

Priprema:

Meso staviti u šerpu i naliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20 minuta. Kupus iseći na krupne komade. Šargarepu iseći na krugove, a luk na sitnije komade. Poklopiti poklopcem i kuvati još 30 min.Dodati malo suvog začina ili soli. U tiganj sipati malo ulja, dodati kašičicu brašna pa kad zarumeni dodati crvenu mlevenu papriku. Odmah sipati u kupus i prodrmati kupus. Kupus ne treba mešati. Naseckati malo peršunovog lista. Poklopiti i gotov je kupus. Prijatno!

(Espreso/Bakinakuhinja)