Foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Ukusno i lagano!

DA LI BISTE PROBALI PUNJENE OPANKE SA MESOM? Posle ovog, odgovor će biti DA

Bliži nam se lepo i toplo vreme, a sa njim i potreba za malo laganijom ishranom.

Objavljeno: 28.04.2022. 16:49h

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika
  • malo ulja za mazanje
  • 2 jaja
  • 100 g mlevenog mesa
  • 100 g sira,
  • 50 g kačkavalja
  • so, biber i peršun
  • 6 kriški paradajza

Priprema:

  1. Oprati paprike i očistiti ih, pa ih presecite na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana "opanaka". Poređati u posudu za pečenje.
  2. FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
    FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
    FOTO: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
  3. Dobro izmešati nadev i puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni.
  4. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

(Espreso)