za ručak
KARBONARA NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: 1 NAMIRNICA MENJA UKUS, od sada nećete SPREMATI KLASIČNU (RECEPT)
Ostatak preliva pospite sa malo peršuna i izrendanog parmezana
Jednostavno a preukusno jelo, špagete karbonara.
Sastojci:
Tortelini ili ravioli sa sirom, 1 pakovanje
100 gr mesnate slanine,
dve kašike maslinovog ulja
dva žumanca
2 dl kisele pavlake
jedan čen belog luka
po ukusu biber, so, seckani peršun
rendani parmezan
Priprema:
Testeninu prvo skuvajte, tako da je ne prekuvate. Izvadite tiganj i na dve kašike maslinovog ulja ispržite sitno seckanu slaninu. Dodajte propasiran čen belog luka i promšajte. U posebnu posudu izmešajte žumance sa kiselom pavlakom i dodajte mleveni biber, so i peršun. Smesu sipajte u tiganj sa dinstanom slaninom i pržite uz mešanje oko dva minuta, a zatim sklonite sa šporeta. Procediti testeninu i sipati u veću, dublju činiju. Preliti testeninu polovinom smese i dobro izmešati, kako bi se pasta i preliv dobro sjedini. Ostatak preliva pospite sa malo peršuna i izrendanog parmezana.
(Espreso / Najžena)