Pasulj, Foto: RINA

ZAPAMTITE TO

SVE VREME STE POGREŠNO ČUVALI PASULJ: Kada ga IZVADITE iz BAŠTE prvo MORATE DA URADITE 1 STVAR da ne BI PROPAO

Pasulj zauzima važno mesto u našoj kulinarskoj tradiciji. Pravilno čuvanje pasulja je veoma važno, kako biste očuvali njegov kvalitet i ukus.

Objavljeno: 27.04.2022. 19:59h

Ako ste među srećnicima, koji imaju zreo pasulj iz svoje bašte, prva stvar koju treba da uradite je da ga očistite i stavite na sunce na 3 dana.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: Profimedia
FOTO: Espreso.co.rs
FOTO: Espreso.co.rs

Osnovni neprijatelj zrelog pasulja je crv, koji ga jede i tada on postaje neupotrebljiv za ljudsku ishranu. Mali uspešni trik u borbi protiv ovog crva je da pasulj stavite u zamrzivač na dan i po i da se na taj način osigurate da se štetočina neće pojaviti.

foto: PRINTSCREEN/YT/ HOME KITCHEN WITH DANNY

Nakon toga izvadite pasulj i čuvajte ga u papirnim kesama. Možete ga čuvati i u teglama. Kako pasulj ne bi napadao crv, možete u njega da stavite malo listova od oraha. Čuvajte pasulj na hladnom mestu, daleko od direktne sunčeve svetlosti.

(Espreso/Krstarica)