majstor
KUVARICA OTKRILA GENIJALAN TRIK KAKO DA PODGREJETE ISPRŽENE KROMPIRIĆE: Caka je u 1 STVARI, a ovo IZBEGAVAJTE
Ona napominje još i da za greanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu za koju je cilj da se rešite
I dok u namirnicama poput pice možemo da uživamo i sutradan, bilo da je volimo hladnu ili podgrejanu,'brzu hranu' poput prženih krompirića dan kasnije većina ljudi odmah baci, pretpostavljajući da se ni ne može grejati.
Ipak, stručnjakinja za hranu kaže da postoji jedan trik s kojim možete spasite i ostatke prženih krompirića, a da se pri podgrejavanju krompir ne 'propadne'.
To se, kaže profesionalna kuvarica Magda Ganae, događa jer je krompir pun vlage koja iz njega izlazi kad se ponovno greje, posebno u mikrostalnoj gde se para i voda dodatno 'skupe'.
Kuvarica zato savetuje da ostatke prženih krompirića što pre ohladite, poklopite labavim poklopcem (jer potpuno poklapanje može uzrokovati rast bakterija) i stavite u hladnjak.
- Kada dođe veme za podgrevanje, osušite ih kuhinjskom krpom ili upotrebite so kako biste izvukli višak vlage; da budu suvi pre nego što ih krenete da podgrevate - rekla je, a to je najbolje napraviti u dubokom ulju friteze ili na tiganju ili na vrlo vrućem tiganju s malo ulja.
- Samo ih redovno promešajte kako ne bi zagoreli - dodala je Ganae za Mirror.
Ona napominje još i da za greanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu za koju je cilj da se rešite.
(Espreso / Mirror)