KO BI REKAO?
ŠOKIRAĆETE SE, SVE PREKO OVOG BROJA JE JAKO OPASNO: Evo koliko JAJA SMETE ZAPRAVO DA POJEDETE za dan
Prejedanje tokom uskršnjih praznika nije retka pojava, pa je važno da znate koliko smete da pojedete kuvanih jaja u toku dana a da ne ugroziti svoj organizam
Jaje je izuzetno hranljivo i može da zameni kompetan obrok. Ono ima izuzetno visoku nutritivnu vrednost i sadrži čak petnaest vitamina i minerala, od kojih su najvažniji vitamin A i vitamin B12.
- Jaje koje nije sveže prepoznajem po težini, drugo, trebalo bi da postoji i deklaracija na pakovanju. Ja kada kuvam za Uskrs, u četvrtak skuvam lukovinu, pa onda u petak u to hladno spustim jaja i onda kuvam. Što više se kuva to bolje, sedam do deset minuta je najbolje. Ohladiti ih u hladnoj vodi, što manje da stoje na stolu, po mogućstvu u frižideru non-stop - rekao je u Jutarnjem programu na TV Prva kuvar Milan Stojanović.
I nutricionistkinja Branka Mirković saglasna je da je važno uskršnja jaja čuvamo u frižideru, te da je velika greška to što ih danima držimo na stolu.
(Espreso/Alo)