idealno
STARINSKI RECEPT ZA PASULJ NA VODI, BEZ KAPI ULJA: Za OVAKVU ZAPRŠKU do sada NIKO NIJE ČUO, ŠOKIRAĆETE SE! RECEPT
Ponovo stavite pasulj da se kuva
Pasulj je namirnica koje domaćice sa našeg podneblja veoma često i rado koriste u kuhinji. Kuvani pasulj većina ljudi najviše voli sa rebarcima, slaninicom i kobasicom, ali i njegovoj posnoj verziji je nemoguće odoleti.
U vreme posta, pasulj je naizostavan obrok, a recept koji preporučuje Telegraf mogu da spreme i početnici u kuhinji.
Sastojci:
1/2 kg pasulja
3 veće glavice crnog luka
4 čena belog luka
200 ml pasiranog paradajza
1 kašika brašna
so, biber
1 kašika začinske paprike
voda
peršun
povrće po izboru
Priprema:
Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.
Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.
Ponovo stavite pasulj da se kuva.
Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.
Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.
(Espreso / Telegraf)