Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic
ZASLADITE SE
BAKA OTKRILA RECEPT ZA BAKLAVA-PITU SA VIŠNJAMA: Tajna je u 1 AROMATIČNOM PRELIVU
Morate probati ovu neverovatnu poslasticu
Objavljeno: 20.04.2022. 23:57h
Katarina Petrak
Počastite sebe i ukućane ovom predivnom poslasticom, koja se brzo sprema Potrebno je:
- Tanke kore
- 300 gr višanja
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike griza
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 300 gr šećera
- 100 ml vode
- 1 limun na krugove
Priprema: Jaja umutiti sa šećerom dodati griz sa praškom za pecivom jogurt i ulje i izmešati. Koru premazati većom kašikom jaja, saviti donji deo pa presaviti gornji deo preko donjeg i premazati opet malo jaja. Na početku staviti kašiku višanja i presavijati u trougao.
Ređati u podmazan pleh.Ostatak jaja premazati preko trouglova.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta . Skuvati šećer sa vodom vanilin šećerom i i 100 ml vode. Kuvati da se ukuva u gust sirup.
Može hladan sirup preko vruće baklave. Ostaviti da se ohladi i upije. Sladite se!
(Espreso/Alo)