Foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

ZDRAVO

RECEPT ZA SPANAĆ KOJI ĆE JESTI I DECA: Ukus uopšte nije TIPIČAN, a oboriće vas sa nogu (RECEPT)

Starinsko, danas pomalo zaboravljeno jelo se lako sprema, a oduševiće vas ukus kuvane piletine u kremastom sosu...

Objavljeno: 20.04.2022. 16:41h

Sastojci

- pileće belo meso (600g)

- zelen za supu (1 vez)

- bistra pileća supa (300 ml)

- brašno (2 kašike)

- mleko (200 ml)

- limun (1 manji)

- beli luk (2 čena)

- spanać (3 šake)

- ulje (2 kašike)

- so i biber (po ukusu)

Stavite meso da se kuva. Kad provri dodajte zelen i kuvajte dok meso ne omekša. Začinite po ukusu. Meso izvadite i iseckajte. Na zagrejanom ulju kratko propržite sitno iseckan beli luk, dodajte spanać, pa kada svene, dodajte brašno. Kratko propržite i zalijte supom i mlekom. Dodajte sok od limuna i kuvajte desetak minuta. Služite uz kuvanu testeninu, pirinač ili pire od krompira.

Prijatno!

(Espreso)