Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
PROBAJTE!
DANAS SE SVI UTRKUJU ZA RECEPT TURSKIH PRŽENICA: Bolje su od SRPSKIH, evo i zašto (RECEPT)
"Nećemo da grešimo dušu, želimo da svako jutro jedemo ove prženice"
Objavljeno: 20.04.2022. 11:00h
> 11:06h
Milica Tomic
Potrebni sastojci:
jaja - 3 komad
hleb - 8 kriški
ulje - za prženje
kiselo mleko - 400 g
soda za hleb - 1 prstohvat
so - 1 prstohvat
Način pripreme:
Uzmite kriške hleba i isecite ih po sredini.
Zagrejte ulje u tiganju.
U posudu razbijte jaja i umutite sa prstohvatom soli. Dodajte kiselo mleko i sodu i ponovo umutite.
Kada se ulje zagreje potapajte kriške u smesu i pržite dok ne postanu zlataste.
Gotove prženice ostavite na kuhinjskom ubrusu ili salveti da se ocede od suvišne masnoće.
Servirajte sa slatkom po izboru ili sa čime volite.
Prženice na turski način su gotove.
Izuzetno ukusne i vazdušaste prženice!
(Espreso)