Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

prijaće vam

OVAKVU POSNU PITU SA PEČURKAMA DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: 1 NAMIRNICA čini ČUDA, obavezno je DODAJTE (RECEPT)

Kada je pečeno, obavezno prekriti vlažnom krpom da omekane

Objavljeno: 18.04.2022. 21:05h > 21:26h

Ovaj jedinstven recept postaće vam jedan od omiljenih i kada nisu dani posta.

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

Pakovanje šaminjona,

dve glavice luka,

tri praziluka,

kore za pitu,

mešavina začina,

foto: Printscreen/Youtube/BEST HOMEMADE RECIPES

origano,

so,

biber,

pola šolje vode

Priprema:

Pečurke, luk i praziluk sitno iseckati. U keramičkom ili teflonskom tiganju sipajte šolju vode i na njemu prodistajte luk, praziluk i prečurke. Začine dodajte po ukusu na kraju.

Kore iseći na tri jednaka dela i ređati jednu na drugu a između ih premazujte vodom, treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje. Peći na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Kada je pečeno, obavezno prekriti vlažnom krpom da omekane.

(Espreso / Najžena)