Foto: Profimedia

zapamtite to

OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU DOMAĆICE PRAVE KADA SPREMAJU KROMPIR PIRE: Ovakvo MLEKO nikako NE SME DA SE STAVLJA

Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku

Objavljeno: 18.04.2022. 17:22h > 17:28h

Da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.

Naime, većina greši u jednoj “sitnici”.

Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mleka on ne bi bio tako kremast i dovoljno “mokar”.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mleko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mleko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promenio temperaturu, potrebno je da mleko bude sobne temperature, ili malo zagrejano.

Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.

(Espreso)