recept
OVIH DANA VRAĆAMO SE NA "JESENJA JELA": Domaći sladak kupus sa junetinom ugrejaće vam stomak!
Treba nečim ugrejati stomak i vratiti dobro raspoloženje...
Pošto je proleće trenutno na pauzi, vraćamo se na 'jesenja jela', u ovom slučaju sladak kupus sa junetinom. Treba nečim ugrejati stomak i vratiti dobro raspoloženje...
Sastojci:
500 g junećeg mesa 1 kg mladog kupusa tri glavice crnog luka dva paradajza 1 dl ulja veća šargarepa paprika kašika brašna kašičica aleve paprike so, biber u zrnu
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstati iseckan crni luk i meso isečeno na komade. Kada meso omekša, dodati šargarepu isečenu na tanke kolutove i krupno isečen kupus. Posle desetak minuta dodati kašiku brašna, alevu papriku, biber u zrnu, isečenu papriku i paradajz. Naliti vodom, posoliti po ukusu, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata.
(Espreso)