prolećna
RECEPT ZA PROLEĆNU SUPICU: Ukus je fenomenalan
Isprobajte recept koji će vaš sistem vratiti na pravi put
To je zdrava supa od piletine i povrća sa nekoliko sastojaka.
Sastojci:
0,5 kg pilećih prsa bez kostiju i kože
1 veliki luk, oljušten i iseckan
4 čena belog luka, mlevenog
1 kašika maslinovog ulja
1 iseckana čili papričica
0,5 l "pečenog na vatri" zgnječenog paradajza
3 litre pilećeg bujona
1 kašika mlevenog kima
1 kašičica mlevene crvene paprike
1/2 kašičice kurkume
2 1/2 šolje narezane šargarepe
4 šolje seckanog kupusa
3 šolje malih cvetova brokolija
2 avokada, oljuštena i iseckana na kockice (opciono)
Posolite i pobiberite
Uputstva
Postavite veliki lonac od 6-8 litara na srednju vatru. Dodajte maslinovo ulje, seckani luk i beli luk. Ostavite 5-6 minuta da omekša. Zatim dodajte cela sirova pileća prsa, seckani čili, zdrobljeni paradajz, pileću čorbu, sve začine, šargarepu i 1 1/2 kašičice morske soli.
Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte 20+ minuta, dok se pileća prsa ne skuvaju. Zatim izvadite piletinu hvataljkama i stavite ih na dasku za sečenje da se ohlade.
Dodajte seckani kupus i brokoli u šerpu. Nastavite da dinstate da brokoli omekša. U međuvremenu, iseckajte pileća prsa sa dve viljuške i ponovo ih umešajte u supu. Kada brokoli omekša, probajte, a zatim posolite i pobiberite po potrebi.
Možete poslužiti toplo sa izdašnom količinom avokada isečenog na kockice!
*Ako supena baza previše provri, u čorbu dodajte 2-3 šolje vode. Zatim probajte začine.
( Espreso / Magazin Novosti )