Ilustracija, Foto: Printscreen/ Youtube/JelaJelena Petrovic

obavezno probajte

NAPRAVITE PIRE KROMPIR NA BELGIJSKI NAČIN: Uz ovaj dodatak biće fenomenalan ručak za celu porodicu!

Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni

Objavljeno: 17.04.2022. 09:14h

Mnogi ljudi su ljubitelji pire krompira, ali verujemo da još niste probali spremljenog na ovaj način.

Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni.

Ovaj put vam donosimo sasvim drugačiju pripremu pire krompira i to to uz dodatak luka:

SASTOJCI:

pet većih krompira

četiri kašike maslaca

šolja pavlake za kuvanje

manja glavica crnog luka

dva čena belog luka

veći praziluk (samo beli deo)

pola šolje bistre pileće supe

400 g kobasica

so, biber

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel
FOTO: Printscreen/ Youtube/JelaJelena Petrovic
FOTO: Profimedia

PRIPREMA:

Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti. Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.

(Espreso)