obavezno probajte
NAPRAVITE PIRE KROMPIR NA BELGIJSKI NAČIN: Uz ovaj dodatak biće fenomenalan ručak za celu porodicu!
Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni
Mnogi ljudi su ljubitelji pire krompira, ali verujemo da još niste probali spremljenog na ovaj način.
Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni.
Ovaj put vam donosimo sasvim drugačiju pripremu pire krompira i to to uz dodatak luka:
SASTOJCI:
pet većih krompira
četiri kašike maslaca
šolja pavlake za kuvanje
manja glavica crnog luka
dva čena belog luka
veći praziluk (samo beli deo)
pola šolje bistre pileće supe
400 g kobasica
so, biber
PRIPREMA:
Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti. Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.
(Espreso)