Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

NJAMIIII

POSNI PIRINAČ SA TIKVICAMA NA OVAJ NAČIN NISTE OKUSILI: 1 sastojak KOJI SRBI REDOVNO JEDU daje POSEBAN ŠMEK! RECEPT

Dodajte potom beli luk, vlašac, so i biber, a onda i kuvani pirinač i sve dobro sjedinite

Objavljeno: 15.04.2022. 22:43h

Pirinač je namirnica koja odlično ide kao prilog uz razna jela, ali može biti i potpuno savršeno samostalno jelo. Dobro se slaže sa svim vrstama mesa i povrća i brzo se priprema.

FOTO: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/Najbolji domaći recepti

Danas Telegraf donosi recept koji će vam dobro doći u danima posta, koji su u toku. Jelo je lagano, a opet ukusno i zasitno.

Sastojci:

3 manje zukini tikvice

200 g pirinča

1 veća glavica crvenog luka

3 čena belog luka

1 kašika suvog vlašca

so

biber

maslinovo ulje

100 g crnih maslina

veza peršuna

Priprema:

Tikvice operite i sa korom ih isecite na krugove. Crveni luk iseckajte sitno, a beli izgnječite. Pirinač dobro operite u nekoliko voda, pa ga skuvajte kao i obično.

Na maslinovom ulju, pogodnom za kuvanje, i malo vode prodinstajte luk, pa dodajte tikvice i sve propržite.

Dodajte potom beli luk, vlašac, so i biber, a onda i kuvani pirinač i sve dobro sjedinite.

Masline isecite na polovine, peršun sitno, pa pospite po gotovom jelu i poslužite. Masline su sastojak koji će ovom jelu dati posebnu notu.

Jelo se odlično slaže uz sve vrste mesa, ali je savršeno ukusno i samostalno.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)