preukusno
ČORBA KOJA JE BOGATA VITAMINOM C I D: Riznica zdravlja, NEMA NIŠTA BOLJE ZA IMUNITET (RECEPT)
Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru
Ukoliko želite da se zdravo hranite, preporuka je da vam se bar tri puta nedeljno za ručak na tanjiru nađe i neko kuvano jelo.
Tu je recept za čorbu koja je bogata vitaminima C i D, cinkom i antioksidantima. Dobra je za imunitet.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 1/2 šolje seckanog luka
3 stabljike celera, tanko iseckane
2 velike šargarepe, isečene na kolutove
šampinjoni 500 g
5 čena belog luka
8 šolja neslanog pilećeg temeljca
4 grančice majčine dušice
2 lovorova lista
100g leblebije iz konzerve
200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju
1 1/2 kašičice soli
1/2 kašičice slatke crvene paprike
350 g iseckanog lista kelja (bez stabljika)
1/2 kašičica bibera
Priprema:
U pileći temrljac sipajte maslinovo ulje, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i kuvajte 5 minuta uz povremeno mešanje. Dodajte majčinu dušicu, lovorov list i leblebije, a zatim piletinu, so i mlevenu papriku. Ostavite da se kuva oko 25 minuta.
Nakon toga dodajte u supu listove kelja, pa kuvajte još 5 minuta. Izbacite iz supe majčinu dušicu i lovorov list. Jedite dok je toplo, a ostatak možete do dva dana čuvati u frižideru.
(Espreso / Srbija Danas)