Foto: Profimedia

ISPROBAJTE

OVO JE NAJBOLJA PROLEĆNA DIJETA! Evo zašto je NA GLASU, nijedna druga to NE RADI!

Ako želite da jedete zdravo a ipak ukusno, ovo je idealna dijeta za vas

Objavljeno: 13.04.2022. 11:02h

Svima je dobro poznato da je proleće pravo vreme za početak detoksa i dijete. Raznovrsna ponuda zelene salate, spanaća, mladog luka i rotkvica, daje nam širok spektar zdrave hrane.

Veoma je bitno da u ovom periodu ne preskačemo obroke, i da jedemo u određeno vreme. Prvih nedelju dana, može da bude teško, ali svakako da možete da kombinujete jaja, sir, i jogurt, te belančevine će vam pomoći da duže ostanite siti.

Cenjeni nutricionisti su preporučili da se količina mesa uzima po visini, ako ste na primer visoki 180 centimetara, možete da pojedete 180 grama belog ili crvenog mesa.

Za ručak je idealno da se jede riba, dok povrće nije ograničeno, samo da nije prženo ili pohovano.

Bitno je i da se izbegavaju gazirani sokovi, slatkiši, suhomesnati proizvodi. Naravno i fizička aktivnost se preporučuje bar 20 minuta dnevno.

Dijeta:

Prvi dan

  • Doručak: dve integralne kriške hleba, mladi sir, čaša soka od pomorandže
  • Ručak: izdinstana junetina s paprikom, paradajzom, šargarepom i lukom i dva obarena krompira
  • Večera: pileća supa i integralni tost
foto: Profimedia

Drugi dan

  • Doručak: đevrek i šolja zelenog čaja
  • Ručak: pečena ćuretina i bareni grašak
  • Večera: kuvano jaje, kriška mladog sira i kriška hleba

Treći dan

  • Doručak: dve kriške integralnog hleba s puterom, čaša soka od grejpfruta
  • Ručak: omlet od dva jajeta sa dinstanim šampinjonima i paradajz salata
  • Večera: obarena riba, salata od brokolija sa belim lukom i maslinovim uljem i limunom i kriška mladog sira

Četvrti dan

  • Doručak: palenta sa šoljom jogurta
  • Ručak: izdinstana piletina sa povrćem i bareni integralni pirinač
  • Večera: salata sa paradajzom, krastavcem, mladim sirom, mladim lukom i prepečenim tostom
foto: Profimedia

Peti dan

  • Doručak: dva prepečena tosta sa džemom, šolja sojinog mleka
  • Ručak: čorba od povrća sa komadićima pilećeg mesa, kriška hleba
  • Večera: salata od krastavaca sa jogurtom i dve ili tri lanene pločice.

(Espreso)