Kiseli kupus, Foto: Profimedia

prijaće vam

SALATA OD KISELOG KUPUSA NA NAČIN KOJI DO SADA NISTE PROBALI: 1 sastojak GA ČINI JOŠ UKUSNIJIM (RECEPT)

Kada kupus omeška, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi

Objavljeno: 12.04.2022. 23:12h

Za kiseli kupus važi da je prava riznica zdravlja, stoga je u ovo doba godine obavezan na svakoj srpskoj trpezi. Služi se kao salata, glavna je zvezda jela poput podvarka, sarme ili svadbarskog kupusa sa obiljem mesa.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kao salata se obično služi ili klot bez ičega ili tek malo pouljen sa dodatkom tucane paprike. Međutim, način na koji ga verovatno do sada niste probali oduševiće vas, pa ćete ga sigurno uvrstiti u svoj svakodnevni meni.

Sastojci:

srednja glavica kiselog kupusa

10 zrna crnog bibera

par listova lovora

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

2 glavice belog luka

oko 150 ml ulja

Priprema:

Glavicu kiselog kupusa isecite na rezanca i isperite ukoliko je kupus previše slan. Stavite u dublju šerpu, nalijte vodom da ogrezne, stavite biber i lovorov list, pa ostavite da se kuva desetak minuta na umerenoj vatri.

Kada kupus omeška, procedite ga i ostavite sa strane da se ohladi.

Beli luk sitno iseckajte, dodajte u kupus i ulje, pa sve dobro izmešajte.

Gotovu salatu držite u frižideru do posluživanja.

(Espreso / Telegraf)