Pljeskavica, Foto: Printscreen/Youtube/TestAutomobila

njamiiii

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA LESKOVAČKU PLJESKAVICU: Specijalitet sa JUGA SRBIJE konačno OTKRIVEN

Između stranica lepinje po želji redati povrće i jedan komad mesa

Objavljeno: 12.04.2022. 17:58h

Svi kažu da je leskovački roštilj najbolji u Srbiji, a evo kako da ga napravite kod kuće.

foto: Printscreen/Youtube/TestAutomobila

Leskovačka pljeskavica (za četiri osobe)

Sastojci

300 g mlevene svinjetine

300 g mlevene junetine

150 g crnog luka

4 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/TestAutomobila

1 kašika ljute tucane paprike

biber

so

Prilog

lepinja

par listova zelene salate

ajvar

foto: Printscreen/Youtube/TestAutomobila

pavlaka

paradajz

luk crni

Priprema

Mleveno meso sjediniti, pa mu dodati narezan luk, beli luk i začine. Dobro izmešati, pa oblikovati u pljeskavice veličine dlana. Peći na roštilju ili livenom tiganju sa obe strane dok meso ne porumeni.

Lepinje preseći na pola. Donju, unutrašnju polovinu namazati ajvarom, pa preko pavlakom. Između stranica lepinje po želji redati povrće i jedan komad mesa.

Služiti odmah, toplo.

(Espreso / Najžena)