IZNENADITE UKUĆANE
NAPRAVITE RIBLJI PAPRIKAŠ, NEMA BOLJEG SPECIJALITETA: Ribari OTKRILI u ČEMU JE CAKA (RECEPT)
Nalijte vodom tako da riba ogrezne u njoj i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta
Riblji paprikaš je jelo za koje se veruje da ga najbolje spremaju alasi i to u kotliću, pored reke, sa svežom ribom koju su upecali neposredno pred kuvanje.
Međutim, ovaj recept će vam dati priliku da spremite ovaj specijalitet i kod kuće, a da bude jednako ukusan kao alaski. Ovo jelo je pravo osveženje na trpezi u vreme posta.
Iskusni ribari kažu da je najlepše ako se pravi od dve-tri vrste rečne ribe, ali tako da bi osnova uvek trebalo da mu bude šaran.
Sastojci:
1 kg šarana
1/2 kg smuđa
1/2 kg štuke
1 šargarepa
1 paškanat
3 veće glavice crnog luka
2 čena belog luka
1/2 l paradajz pelata
3 kašičice crvene mlevene paprike
so
biber
suvi začin
ulje
začinsko bilje
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, pa ga propržite na ulju dok ne postane staklast. Dodajte narendanu šargarepu i paškanat i sitno seckana dva čena belog luka, malo vode, pa sve zajedno dinstajte dok povrće ne omekša.
Očistite i operite ribu, isecite je na veće komade, pa stavite u šerpu u kojoj ste dinstali povrće. Nalijte vodom tako da riba ogrezne u njoj i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta.
Dodajte paradajz pelat, posolite pobiberite i začinite suvim začinom i crvenom mlevenom paprikom, pa kuvajte sve zajedno jos 20 minuta na tihoj vatri, vodeći računa da komadi ribe ostanu celi. Pospite ga začinskim biljem po želji.
Gotov, vruć paprikaš poslužite uz kuvani krompir i sezonsku salatu po želji.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)