uštipci
SRBI LUDE ZA OVIM UŠTIPCIMA BEZ KVASCA: Recept koji pokreće dan u NAJBOLJEM smeru (RECEPT)
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.
Jednostavan recept, lak za spremanje, a užitak je zagarantovan !
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.
1 kesica praška za pecivo
1 dl mleka
250 ml vode
500 gr glatkog brašna
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
ulje za prženje
Priprema:
U posudi prvo umutite jaje, pa dodajte mleko i vodu.
Kada sve fino promešate, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
Sve dobro umutite i obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.
U duboki tiganj ili šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje.
Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Služite ih tople, uz suvomesnate proizvode i sirni namaz ili ih pospite sa šećerom u prahu i namažite džemom.
(Espreso/Alo)