Tikvice, Foto: Profimedia
prste da poližeš!
OVAKVE TIKVICE NA ZDRAVIJI NAČIN DO SADA NISTE PROBALI: Idealne su za VREME POSTA U OVOJ VARIJANTI (RECEPT)
Tikvice provući kroz pripremljeni smesu i ređati u podmazan pleh.
Objavljeno: 10.04.2022. 18:57h
Ana Gajicic
Zdravija i jednako ukusna varijanta tikvica kakve volimo da jedemo.
Sastojci:
2 tikvice
200 ml kisele vode
2 kašike brašna
2 kašike prezli
so, biber
30 ml ulja
po želji beli lik u grnulama
ulje
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanje listove, posoliti i ostaviti 30 min da posti sok, pa ocediti. U činiju staviti kiselu vodu, brašno, prezle, bibera, ulje i sve dobro izjednačiti. Tikvice provući kroz pripremljeni smesu i ređati u podmazan pleh. Peći na 220 C da lepo porumeni oko 30-40 min.
(Espreso/MagazinNovosti)