Proja, Foto: Profimedia
PROBAJTE
IDEALNA ZA DORUČAK: Proja po bakinom receptu, jednostavna za spremanje (RECEPT)
Poslužiće i kao prilog uz ručak!
Objavljeno: 09.04.2022. 10:44h
Dijana Spasov
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za proju, jednostavno se priprema, idealna je za doručak ili kao prilog uz glavno jelo.
Potrebno je:
3 krupnija jaja ili 4 manja
200 ml. jogurta
10 punih kašika kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
200 gr feta sira
soli
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti prvo belanca kao za tortu, dodati kukuruzno brašno sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, sir jogurt i sve polako dobro izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom pa izliti testo. Peći na 220 stepeni C oko 40 minuta.
Seći prohlađenu. Uživajte u fantastičnom ukusu.
Bonus video:
(Espreso/SrbijaDanas)