ZA UKUĆANE
NAPRAVITE UŠTIPKE BEZ KVASCA: Mogu da se JEDU u SLATKOJ i SLANOJ VARIJANTI, nema BOLJIH OD OVIH (RECEPT)
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće
Domaćicama je često potreban recept koji se priprema brzo i lako, i koji za rezultat daje ukusno jelo koje će obradovati celu porodicu.
Mirisni uštipci su uvek dobar izbor kada treba da spremite doručak na brzinu, a kod ovih će vam se posebno svideti to što ne treba da čekate da naraste testo.
Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.
Sastojci:
1 kesica praška za pecivo
1 dl mleka
250 ml vode
500 gr glatkog brašna
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
ulje za prženje
Priprema:
U posudi prvo umutite jaje, pa dodajte mleko i vodu.
Kada sve fino promešate, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.
Sve dobro umutite i obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.
U duboki tiganj ili šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje.
Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Služite ih tople, uz suvomesnate proizvode i sirni namaz ili ih pospite sa šećerom u prahu i namažite džemom.
(Espreso / Telegraf)