Uštipci, Foto: Printscreen/Youtube/Arab sweet

ZA UKUĆANE

NAPRAVITE UŠTIPKE BEZ KVASCA: Mogu da se JEDU u SLATKOJ i SLANOJ VARIJANTI, nema BOLJIH OD OVIH (RECEPT)

Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće

Objavljeno: 08.04.2022. 23:14h

Domaćicama je često potreban recept koji se priprema brzo i lako, i koji za rezultat daje ukusno jelo koje će obradovati celu porodicu.

FOTO: Printscreen/Youtube/Arab sweet
FOTO: Printscreen/Youtube/Arab sweet
FOTO: Printscreen/Youtube/Arab sweet

Mirisni uštipci su uvek dobar izbor kada treba da spremite doručak na brzinu, a kod ovih će vam se posebno svideti to što ne treba da čekate da naraste testo.

Ove uštipke možete da jedete i u slanoj i u slatkoj verziji, tako da će svako od ukućana moći da odabere svoj savršen zalogaj za dobro jutro.

Sastojci:

1 kesica praška za pecivo

1 dl mleka

250 ml vode

500 gr glatkog brašna

foto: Printscreen/Youtube/ savurosTV

1 jaje

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

ulje za prženje

Priprema:

U posudi prvo umutite jaje, pa dodajte mleko i vodu.

Kada sve fino promešate, dodajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer.

Sve dobro umutite i obratite pažnju da testo bude gušće nego za palačinke.

U duboki tiganj ili šerpu sipajte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smesu i sipajte u vrelo ulje.

Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Služite ih tople, uz suvomesnate proizvode i sirni namaz ili ih pospite sa šećerom u prahu i namažite džemom.

(Espreso / Telegraf)