Proja, Foto: Printscreen

NIKO NEĆE ODOLETI

TRADICIONALNU PROJU SVI SRBI VOLE, ALI OVO JE PRAVO ČUDO: Savremeni RECEPT sa 2 NAJZDRAVIJA POVRĆA

Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo

Objavljeno: 08.04.2022. 21:53h

Nema osobe koja ne voli proju još od malih nogu.

Sastojci

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

tri jaja

jedna čaša od jogurta belog brašna dve čaše projinog brašna po jedna čaša jogurta i kisele vode ½ praška za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/BEST HOMEMADE RECIPES

jedna kašičica soli beli deo jednog praziluka dve veze blitve 300g sira tri kašike ulja po jedna kašika, susama, golice i suncokreta

Priprema:

Prvo isecite praziluk na kolutove i propržite na ulju pet minuta, a blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoji deset minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite. Promešajte obe vrste brašna i praška za pecivo, kiselu vodu, jaja, dodajte jogurt, umućena jaja, praziluk, blitvu, i izgnječen sir. Sve to mutitie dok se ne sjedinji. Podmažite posudu prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)