NIKO NEĆE ODOLETI
TRADICIONALNU PROJU SVI SRBI VOLE, ALI OVO JE PRAVO ČUDO: Savremeni RECEPT sa 2 NAJZDRAVIJA POVRĆA
Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo
Nema osobe koja ne voli proju još od malih nogu.
Sastojci
tri jaja
jedna čaša od jogurta belog brašna dve čaše projinog brašna po jedna čaša jogurta i kisele vode ½ praška za pecivo
jedna kašičica soli beli deo jednog praziluka dve veze blitve 300g sira tri kašike ulja po jedna kašika, susama, golice i suncokreta
Priprema:
Prvo isecite praziluk na kolutove i propržite na ulju pet minuta, a blitvu prelite vrelom vodom i ostavite da odstoji deset minuta zatim je izvadite rešetkastom kašikom i isecite. Promešajte obe vrste brašna i praška za pecivo, kiselu vodu, jaja, dodajte jogurt, umućena jaja, praziluk, blitvu, i izgnječen sir. Sve to mutitie dok se ne sjedinji. Podmažite posudu prečnika 25-30cm pospite polovinu semenki, stavite pripremljenu smesu i odozgo rasporedite ostatak semenki. Pecite u rerni zagrejanoj na 180C 30-40 minuta i služite toplo.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)