recept
DANAS SE SVI OTIMAJU OKO OVOG RECEPTA! Posna ruska torta koja će namamiti KOMŠINICU na vrata (FOTO)
Posna torta u kojoj je ukombinovan keks, žele od voća po izboru i vanila krem, sve je obogaćeno slojem crne čokolade na keksu.
Potrebno:
- oko 800 gr keksa, 4 x po 16 komada petit keksa
- 300 gr čokolade
- 6 kašika ulja
- Fil:
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga sa ukusom vanile
- 3 kašike šećera
- 200 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- Žele:
- 300 gr malina ( jagoda, ja stavila maline jer više volimo )
- 400 ml vode
- 2 pudinga sa ukusom maline ili jagode
- 8 kašika šećera
- 50 gr margarina
Priprema:
Prvo pravimo puding krem jer njemu treba najvise vremena da se ohladi. Razmutimo pudinge i šećer sa malo soka a ostatak soka od 1l stavimo da provri. Kada provri zakuvamo puding i mešamo dok se ne zgusne. Sklonimo sa vatre, prekrijemo folijom, direktno na puding i ostavimo da se hladi.
Zatim žele. Malinama dodati 5 kašika šećera i 200 ml vode.
Ostaviti da provri, ispasirati pasirkom za krompir i ostaviti da vri još minuta na jačoj vatri uz povremeno mešanje.
Za to vreme razmutiti puding sa ostakom šećera i 200 ml vode pa zakuvati u kašu od malina ili jagoda.
Kada se zgusne dodati 50 gr margarina, mešati dok se ne otopi pa skloniti sa vatre.
Dok čekamo da se filovi ohlade podeliti keks i otopiti čokoladu sa uljem, izmešati, treba da je redje, da se lako maže na keks i da ima za sva 4 reda. Ukoliko vam se zgusne malo opet zagrejete.
Poslagati prvi red od 16 komada keksa u oblik koji vama odgovara pa premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
Ulupati penasto 200 gr margarina sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i sve umutiti.
Žele posto se stegao umutiti mikserom i otpustiće.
Na keks naneti fil od vanile pa od malina i opet poslagati preko keks, pa premazati čokoladom.
Ponavljati postupak dok ne utrošite i poslednji red keksa, njega takodje premazati čokoladom. Ukoliko vam i nije ostalo nije strašno, gornji red će biti bez čokolade i to ništa ne smeta.
Dekorisati po želji. U zdravoj hrani ima da se kupi posni šlag.
Ostaviti obavezno da odstoji preko noći da keks otpusti.
Prijatno!
(Espreso)