prste da poližeš
LAVA KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Zavedite svoja nepca poznatim francuskim DEZERTOM, ko da ODOLI ? (RECEPT)
Gotovo svaki restoran ima svoju varijantu ovog kolača, a ovo je najpopularnija verzija.
Lava kolač dolazi iz Francuske, a zbog svog savršenog ukusa i lake pripreme, postao je poznat širom sveta.
Gotovo svaki restoran ima svoju varijantu ovog kolača, a ovo je najpopularnija verzija.
Sastojci:
3 jaja
110 g šećera
100 g crne čokolade
90 g maslaca
35 g brašna
Priprema:
Umutite mikserom jaja i šećer. Na pari rastopite čokoladu i maslac, pa ostavite da se hladi. Pomešajte maslac i čokoladu s jajima i dodajte brašno, pa dobro izmešajte da se masa sjedini.
Kalupe za kolač premažite uljem i pospite brašnom, a potom u njih ulijte smesu. Pecite 8 do 10 minuta na 220 stepeni. Servirajte vruć lava kolač sa sladoledom od vanile, šlagom ili omiljenim voćem i šećerom u prahu.
(Espreso/injournal.rs)