Ručak vikendom
EVO ŠTA MOŽETE SPREMATI ZA VIKEND: Meso koje se TOPI u ustima!
Ručak za celu porodicu, gulaš koji ćete prosto obožavati!
Postoji mnogo načina kako je moguće napraviti gulaš. Ovaj recept ne sadrži brašno i zapršku, a odličnog je ukusa. Meso se topi u ustima, pravi je kafanski gulaš. Može se služiti uz pirinač, krompr ili testeninu. A evo šta vam je potrebno:
- 500 gr junećeg mesa - 2 kašike masti - 3 glavice crnog luka - 1 šargarepa - 600 ml junećeg bujona - so, biber, slatka paprika, ljuta paprika - po ukusu - 1 kašičica senfa - 2 kašike paradajz pirea - 3 cena belog luka - malo suvog peršuna
Priprema
Crni luk i kašiku soli propržiti na prethodno ugrejanoj masti, zatim dodati šargarepu i mešati. Kada se sve lepo izdinsta, dodati meso, senf i promešati da se sjedini. Onda sipati bujon polako, ne sve odjednom. Dodajte lovorov list, poklopite i ostavite malo da se krčka. Nakon toga, dodajte paradajz pire, meštajte i neka se krčka, pa onda dodati i beli luk. Sipati slatku i ljutu papriku, biber sve po kašiku, osim slatke paprike - to dve i promešati. Na kraju dodati peršuna i ostaviti da se krčka. Kuvati sve ukupno oko 2 sata.
Prijatno!
(Espreso)