preukusno!
PRAVE RUSKE PIROŠKE! Zbog ovog recepta će vas ukućani obožavati
U 16. i 18. veku ruska kuhinja temeljila se na običajima, a ne na veštini, pa su jela bila jednostavna i ne preterano raznovrsna. Pripremala su se od brašna, mleka i mlečnih proizvoda, namirnica mesnog i biljnog porekla
Ne treba vam ni neko posebno iskustvo u kuhinji da biste iz prvog puta uspeli da napravite ovo ukusno testo u kome će svi uživati.
Recept:
- 250 ml vrele vode
- 4-5 kasika brašna
- 250 ml mlake vode
- 10 gr suvog kvasca potopiti
- 1 kašičicom šećera
- 1 - 2 kašičica soli
- 700 grama brašna
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
Za početak u šolju ili malo manju posudicu sa 250ml tople vode, potopite 10 grama kvasca sa jednom kašičicom šećera. Zatim dok kvasac reaguje, 250 ml vrele vode sipajte u malo veću posudu, a potom u posudu dodajte i 4-5 supenih kašika poparenog brašna.
Celu gustu smesu dobro promešajte i ostavite sa strane 5 minuta dok kvasac malo ne nadođe.
Pošto se testo formiralo dodate 2 do 3 kašike ulja. Pokrijte smesu krpom i budite strpljivi 40 minuta dok ne naraste.
Zatim, podelite testo na 10 loptica, premažite uljem, pokrijte folijom i sačekajte još 5 minuta. Za kraj kuglice razvucite oklagijom, dodajte po želji šunku ili kačkavalj, urolajte i pržite!
Mekike ili piroške slobodno možete ostaviti i prazne, proizvoljno po vašem ukusu. Servirajte ih i uživajte, prijatno!
(Espreso)