Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Nefis Yemek Tarifleri
RECEPT
ZA OVU PROLEĆNU PITU ĆETE ISPRLJATI SAMO JEDNU POSUDU! Sprema se PROSTO, veoma je LAKA ZA VARENJE
Tokom pripreme ove pite isprljaćete samo jednu posudu.
Objavljeno: 05.04.2022. 08:36h
Katarina Naveršnik
Da biste pripremili šarenu pitu od povrća ne trebaju vam kore, a ni brašno.
Iako na prvi pogled može izgledati neobično, dobićete ukusan obrok koji možete poslužiti uz pavlaku, kiselo mleko, jogurt... Sastojci:
2 šargarepe
350 g krompira
1 tikvica
1 crni luk
2-3 čena belog luka
peršun, mirođija
3 jaja
30 g prezli
30 ml maslinovog ulja
Priprema: Izrendajte šargarepu, crni luk, krompir i tikvicu. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i peršun, jaja, prezle, maslinovo ulje i začine po želji. Dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite na 180°C oko 50 minuta.
(Espreso/Vijesti.me)