Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

ideja za doručak ili večeru

SPREMITE PRŽENICE BEZ KAPI ULJA: Ovako NEŠTO DO SADA NISTE PROBALI, ali je MOGUĆE, tajna je u 1 STVARI

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju

Objavljeno: 04.04.2022. 19:08h

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja.

FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

10 parčića starog hleba

3 jaja

1 dl mleka

foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

prstohvat soli

prstohvat šećera

Priprema:

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

(Espreso / Telegraf)