njamiii
SAMO NAŠE BAKE OVAKO SPREMAJU GIBANICU: Otkrile su TAJNI RECEPT, domaćice OVO JE PRAVI NAČIN PRIPREME
Pecite oko 45 minuta i služite toplo uz kiselo mleko
Ako nemate dovoljno vremena za kuvanje, ovo je pravi recept za vas.
Ova pita sa sirom, postaće vam broj jedan, kada je jednom naravite. Biće vam potrebno samo pet minuta vremena i imaćete pravi tradicionalni doručak već na stolu.
Sastojci:
pakovanje gotovih kora za pitu
jedna čaša kisele pavlake
pola kilograma sitnog sira
dva cela jajeta
50 mililitara ulja
200 mililitara kisele vode
jedna kesica praška za pecivo
jedna ravna kašika soli (dve ili čak samo pola kašike ako je sir slan)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Uzmite dublju činiju i umutite jaja, pa zatim dodajte pavlaku, mineralnu vodu, ulje i so. Kore za pitu uzmite i polako i cepkajte preko ove smese, tako da upadnu u nju. Sve to dobro promešajte i izlite u dubok nauljen pleh. Pecite oko 45 minuta i služite toplo uz kiselo mleko.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)