VRHUNSKO JE
VIŠE NE MORATE DA NARUČUJETE KINESKU HRANU: Veoma lako se SPREMA, a KOMŠINICA će se odmah zapitati ŠTA SE DEŠAVA
Posolite i pobiberite po želji i poslužite toplo
Ukoliko ste umorni stigli kući, a nema šta da se ruča, otvorite frižider i izvadite povrće koje imate.
Potrebno je:
4 kašika susamovog ulja
100 g pirinča dugog zrna
2-3 kašike soja sosa
300 g pilećih grudi
3 pečurke
glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
šoljica smrznutog graška
sveža crvena paprika
sveža zelena paprika
so, biber
Priprema:
Pirinač stavite da se kuva u litri vode, pa, kad proključa, ocedite ga, bacite vodu, isperite ga, nalijte istu količunu vode, posolite i kuvajte 20-ak minuta. Zatim ga opet isperite, da biste skinuli sa njega skrob i ocedite. Iseckajte crni luk, pečurke i paprike na tanke listiće, a piletinu na sitnije kockice.
Beli luk ispasirajte ili sitno iseckajte, po želji. Na dobro zagrejanoj kašičici susamovog ulja propržite obe vrste luka, pa dodajte piletinu. Povremeno mešajte i, kada piletina bude gotova, sve prebacite u veću posudu. Propržite paprike, pečurke i grašak, na jednoj kašičici dobro zagrejanog susamovog ulja, 10-ak minuta. Pred kraj dodajte kašiku soja sosa, dobro promešajte i prebacite u posudu sa piletinom.
U voku ili dubljem tiganju zagrejte dve kašike susamovog ulja i pržite pirinač, uz stalno mešanje, oko pet minuta. Potom dodajte sve ostale pripremljene sastojke, ostatak soja sosa i pržite još pet minuta. Posolite i pobiberite po želji i poslužite toplo.
(Espreso / Magazin Novosti)