ideja za ručak
BAKA PODELILA RECEPT ZA SATARAŠ, JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Potrebno je da STAVITE OVOLIKU KOLIČINA PARADAJZA
Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak
Ukusno jelo po bakinom receptu sa paprikama, lukom i paradajzom, koje možete da skuvate u velikim količinama, zatim zaledite i koristite po potrebi.
Porebno je:
2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)
1.2 kg kg luka
1.5 kg paradajza
ulje
soli
Priprema:
Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji ja sam sipala 200 ml pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode.
Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.
Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak.
(Espreso / Srbija Danas)