Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kuhinja/Kitchen

ideja za ručak

BAKA PODELILA RECEPT ZA SATARAŠ, JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Potrebno je da STAVITE OVOLIKU KOLIČINA PARADAJZA

Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak

Objavljeno: 01.04.2022. 23:00h > 23:03h

Ukusno jelo po bakinom receptu sa paprikama, lukom i paradajzom, koje možete da skuvate u velikim količinama, zatim zaledite i koristite po potrebi.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Porebno je:

2 kg paprike ( ja sam koristila crvene)

1.2 kg kg luka

1.5 kg paradajza

ulje

soli

Priprema:

Sve dobro oprati očistiti iseći na krupnije, papriku na kolutove, luk na rezance, a paradajz oguliti i iseći na kocke. U veću šerpu sipati ulja po želji ja sam sipala 200 ml pa kad se ugreje ubaciti sečen luk i pržiti ga na tiho bez dolivanja vode.

Može se pokriti poklopcem. Posle 10-15 min dodati papriku posoliti, (ja sam dodala 1 kašiku morske soli) i pržiti oko 20 min. Ubaciti paradajz da se i on uprži dok sok malo ne ispari.

Po želji možete dodati još malo ulja. Kad se povuče varjačom po dnu šerpe i vidi se dno sataraš je gotov. Treba malo manje pržiti nego kad se sprema za ručak.

(Espreso / Srbija Danas)