Novak i Jelena, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

bolje izbacite

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ OVO NIKAKO NE JEDU, A SRBI SE DAVE U TOME!

Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama

Objavljeno: 29.03.2022. 21:42h

Novak Đoković i njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.

Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

- Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju - navodi kao razlog, prenosi "Lepa i srećna".

On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou. Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetuje ona - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

.(Espreso / Lepa&Srećna)