Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bakina kuhinna

NJAMIII

1 TAJNI SASTOJAK UČINIĆE PILEĆI PAPRIKAŠ MNOGO UKUSNIJIM: Domaćice OVO NIKAD NE STAVLJAJU (RECEPT)

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera

Objavljeno: 29.03.2022. 19:59h

Jedno od omiljenih srpskih jela je svakako pileći paprikaš. Ne zašteva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.

Recept za pileći paprikaš

FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Najbolji domaći recepti

Sastojci:

2 veća bataka ili karabataka

1 kg krompira

1 dl ulja

1 veća šargarepa

1 dl soka paradajza

2 glavice crnog luka

1 kašičica aleve paprika

2 kašike brašna

mleveni biber

peršunov list

so

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

(Espreso / Magazin Novosti)