Ćurosi, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

DEZERT

I ŠPANCI IMAJU SVOJE UŠTIPKE: 1 poseban SASTOJAK ih RAZLIKUJE OD NAŠIH (RECEPT)

Dobro promešati dok masa ne postane kompaktna

Objavljeno: 29.03.2022. 19:03h

Jedan slatki Meksicki recept, lako za napraviti a veoma ukusno!

FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepttura
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepttura

Sastojci

170 g brašna

150 g margarina

šolja vode

3 jaja

50 g mlevenih badema

ulje za prženje

Smesa za toplu čokoladu

foto: Printscreen/Youtube/ Recepttura

3 dl mleka

100 g crne čokolade

kašika gustina

rendana kora od pomorandže

Priprema

U šerpi zagrejati vodu u kojoj treba rastopiti margarin. Kada voda proključa smanjiti temperaturu šporeta na minimalnu i dodati brašno. Dobro promešati dok masa ne postane kompaktna.

Presuti smesu u činiju i dodati umućena jaja, pa dobro umutiti da se dobije testo bez grudvica. U testo dodati samlevene bademe i dobro ga varjačom zamešati.

(Espreso / Najžena)