Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

voda na usta kreće

U NIŠU KAŽU PRŽENIJA: Preukusno TURSKO JELO iz TIGANJA koje se sprema DOK KAŽETE KEKS! (RECEPT)

Recept za turski menemen

Objavljeno: 28.03.2022. 21:02h

Sastojci

crni luk 1 glavica

3 paradajz

3 paprike

ljuta papričica

peršun, nana po ukusu

4 jaja

2 dl ulja

kašika maslaca

so po ukusu

Priprema

U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom.

foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).

(Espreso/Najzena)