Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci
voda na usta kreće
U NIŠU KAŽU PRŽENIJA: Preukusno TURSKO JELO iz TIGANJA koje se sprema DOK KAŽETE KEKS! (RECEPT)
Recept za turski menemen
Objavljeno: 28.03.2022. 21:02h
Vladimir Šuster
Sastojci
crni luk 1 glavica
3 paradajz
3 paprike
ljuta papričica
peršun, nana po ukusu
4 jaja
2 dl ulja
kašika maslaca
so po ukusu
Priprema
U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom.
Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).
(Espreso/Najzena)