Ilustracija, Foto: Profimedia

korisno

KAKO SKUVATI TESTENINU BEZ VODE? Deluje NEMOGUĆE, a u stvari je jako JEDNOSTAVNO!

Testenine će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnije

Objavljeno: 27.03.2022. 23:25h

Kuvanje testenine bez vode na prvi pogled izgleda nemoguće. Upravo ćete saznati u čemu je tajna.

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold McGee preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode .

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Otići ćemo korak dalje i poboljšati njegovu metodu potpuno izbacivajući vodu.

Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenina.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testenine. To znači da ga odmah kuvamo u supi ili sosu. Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju.

Testenine će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnije.

S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago se zgusnuti i naglasiti ukus.

FOTO: Printscreen/Youtube/QUICKKKITCHEN
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Kuvanje testenine bez vode ne samo da poboljšava njen ukus. Ova metoda će vam uštedeti vreme i ekološki je prihvatljivija. Ne morate da kuvate testeninu odvojeno, pa je spremanje večere brže sa posuđa koja će nakon toga ostati u sudoperi.

Takođe ne izlivate vodu za testenine , pa se ništa ne troši uzalud. Pametno, brzo, praktično. I što je najvažnije, ukusno je.

Za mnoge ljude jedini ispravan koncept je bacanje suve testenine u dosta ključale, slane vode. Nismo protiv tradicionalnih recepata, ali smo željni isprobavanja novih načina.

Uvek postoji nešto što možete učiniti bolje. Kuvanje testenine bez vode zvuči zaista fascinantno i veoma privlačno. Hoćete li isprobati ovaj patent?

Bonus video:

(Espreso/najzena.rs)