Pica, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

SVI JE VOLITE

BAKA OTKRILA RECEPT ZA PICU KOJI DO SADA NIJE PRAVILA NIJEDNA DOMAĆICA: Razlika je u TESTU i jednoj NAMIRNICI

Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta

Objavljeno: 25.03.2022. 21:40h

Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je za testo:

250 gr brašna

130 ml vode

30 ml maslinovog ulja

soli

Prilog:

2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku

1 glavica crvenog luka

po želji krupna so

Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje .

Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje . Premazati kiselom pavlakom.

Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk . Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta . Vrhunska!

(Espreso / Magazin Novosti)