RECEPT DANA!
TOPLA I PROLEĆNA, BUDI IZ MRTVIH! Krem čorba od brokolija, avokada i praziluka
"Nek vam je slatko uz ovu krem čorbu od brokolija, avokada i prazliuka!"
POTREBNI SASTOJCI:
brokoli - 500 g, svež
praziluk - 1/2 struka
krompir - 2 komada
avokado - 1/2 komada
beli luk - 2 čena
beli biber
bujon od povrća - 1 kocka, magi
maslinovo ulje
krem sir - 3 kašike, prirodan
jaje - 2 komada
sok od limuna
parmezan - 30 g
* merne jedinice
NAČIN PRIPREME:
Operemo ružicu brokolija i iskidamo je na male parčiće.
Isečemo praziluk, avokado, beli luk i krompir na sitno.
Stavljamo sve u šerpu i sipamo vodu, tek toliko da prekrije povrće.
Rastvaramo u vodi kocku bujona. Ne stavljamo so, jer bujon je dovoljno slan. Dodajemo beli biber i maslinovo ulje.
Kuvamo čorbu od brokolija na umerenoj vatri oko 50 minuta.
Nakon što se ohladi, začinjavamo umućenim jajima sa krem sirom.
Dodajemo sok od limuna i pasiramo.
Serviramo sa čipsom od parmezana.
(Espreso)