Kobasice, Foto: Profimedia

VODITE RAČUNA

KADA PRŽITE KOBASICE, PRAVITE JEDNU VELIKU GREŠKU, ZA KOJU NIKO NIJE ČUO: Uništićete ZDRAVLJE ako URADITE OVO

Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije prženja što će pomoći da se ravnomerno ispeku i spreči da im se kožica raspadne na toploti

Objavljeno: 23.03.2022. 17:56h > 17:58h

Britanski stručnjak za hranu Džef Baker upozorio je na tri najčešće greške koje mnogi prave s pripremanjem kobasica.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

1. Skidanje kožice

S kožicom ćete i sa kvalitetnijih kobasica s visokim udjelom mesa skinuti i ono najbolje od okusa, pa ćete na kraju imati manje ukusne i suhe kobasice.

2. Prženje na puno ulja

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Zbog previše ulja kožica će biti pretvrda, a kobasice isušene.

3. Pečenje kobasica umesto prženja

Iako je pečenje zdravija opcija, nećete dobiti ukusne kobasice kao kad je prepržite u tiganju.

foto: Profimedia

Baker preporučuje:

1. Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije prženja što će pomoći da se ravnomerno ispeku i spreči da im se kožica raspadne na toploti.

2. Važna je prava temperatura

Koristite tiganj za pečenje i stavite na laganu do srednje temperature.

foto: Profimedia

3. Dodajte kašičicu domaće svinjske masti

Zatim kobasice okrenite da se cele premažu, a onda uklonite višak masnoće.

4. Stavite kobasice u tiganj pazeći da se međusobno ne dodiruju i držite ih stalno na jednakoj temperaturi i redovno okrećite da dobijete zlatnu boju.

5. Pecite 10 do 12 minuta

6. Pre posluživanja pustite da odstoje minut, dva da se meso opusti i da kobasice budu sočne, preporučio je Baker za Dailystar.

(Espreso / Informer)