NIKO NE ZNA ZA TO
DOMAĆICE PODELILE STARINSKI RECEPT ZA SUPU: Da bi vam USPELA dodajte 2 kašike OVOG SASTOJKA
Kada meso omeškša kao i povrće, procedite supu i vratite šargarepu
Među prvim jelima koje svaka domaćica treba da nauči da spremi je supa. Ona nije teška za pravljenje, ali ne uspeva svima savršeno.
Ukoliko želite da napravite supu po ukusnom, starinskom receptu, trebalo bi da dodate dve kašike šećera. U nastavku teksta je recept za ukusnu supu koja se pravi brzo i sa dve kašike šećera. Sastojci:
6 l vode
1 očišćena pileća leđa
1 ćureći vrat
oko 300 g junetine
1 veza zeleni
2-3 šargarepe
2-3 štapića celera
keleraba (nije obavezna)
2 kašike šećera
Priprema:
U veliku šerpu sipajte vodu, pa dodajte meso i povrće, šećer, so i biber.
Kuvajte nekih 2 sata, a kada supa proključa skidajte penu.
Kada meso omeškša kao i povrće, procedite supu i vratite šargarepu.
Dodajte rezance ili knedle.
(Espreso / Stvar ukusa)