njamiiii
SAMO OVAKO SE ORIGINALNO PRAVI POSNA RUSKA SALATA: Bolja je od MRSNE, to je PROVERENO, ne postoji BOLJI NAČIN
Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom
Ova slavska salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti. Recept za posnu rusku salatu, koji je proveren.
Ovo jelo jedno je od omiljenih na slavskim trpezama.
Sastojci
200 gr graška
200 gr krompira
200 gr šargarepe
200 gr kukuruza šećerca
5 kiselih krastavčića
200-300 g posnog majoneza
so
Priprema:
Oljuštite i skuvajte krompir i šargarepu. Skuvajte grašak i kukuruz šećerac. Svo povrće procedite da odstranite višak vode, pa iseckajte na sitne kockice krompir i šargarepu, kao i krastavčiće. Sjedinite svo bareno povrće u većoj posudi.
Poslite po ukusu i dodajte majonez, pa pažljivo promešajte i ostavite da se ohladi. Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)