RECEPT
POSNI KROMPIR PAPRIKAŠ: Bogato jelo koje će vam dugo držati sitima
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast
Iako su krompir i meso prva asocijacija na paprikaš, donosimo vam recept koji je idealan za dane posta, a umesto mesa koriste se šampinjoni. Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.
Sastojci:
1 kg krompira
500 g šampinjona
2 glavice luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
so, biber
aleva paprika
ulje
Priprema:
Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta. Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompirpaprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.
(Espreso)