IDEJA ZA RUČAK
ITALIJANI IMAJU SVOJ RECEPT ZA MUSAKU: Meso prže sa 1 POVRĆEM koji SRBI obožavaju da JEDU, bolja je od NAŠE
Prelivaju je jajima u koja su dodali iseckani mladi luk, za intezivniji ukus
Umesto klasične isprobajte recept za italijansku musaku.
Svi vole italijansku kuhinju, pogotovo lazanje ili testeninu. Ne smemo da zaboravimo i nezaobilaznu picu. Ali, sada isprobajte recept za musaku na italijasnki način. Razlikuje se od naše u nekoliko sastojaka koji je čine sočnijom i raznovrsnijom. Peče se samo pola sata, ali priprema je duža jer pre nego što poređate u tepsiju, morate da ispržite i meso i krompir.
Italijani meso prže sa paradajzom, a u musaku dodaju i sir. Prelivaju je jajima u koja su dodali iseckani mladi luk, za intezivniji ukus.
Sastojci:
1 crni luk 200 g čeri paradajza ljuta paprika 200 g mlevenog mesa 900 g krompira 4 jajeta mladi luk 150 g sira prezle
Priprema:
Crni luk propržite, pa dodajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite tucanom paprikom, pa dodajte meso. Kada se sve isprži izvadite u neku posudu, pa dodajte još ulja i ispržite krompir isečen na kockice. Jaja umutite, pa im dodajte seckani mladi luk. Posudu u kojoj ćete peći sipajte ulje i prezle. Zatim stavite pola količine krompira, prelijte sa malo smese od jaja, zatim stavite sir isečen na kocke, pa mleveno meso. Stavite preko preostali sir, pa krompir i na kraju zalijte sa preostalom smesom od jaja. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso / Krstarica)