GENIJALNO
STARE KUVARICE OTKRILE KAKO SE PRAVILNO PRŽI RIBA BEZ BRAŠNA I POHOVANJA: Nikada više vam se NEĆE RASPASTI
Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najleše bile one bez začina i pohovanja
Pomoću ovog trika riba će biti najukusnija do sad.
Kada je u pitanju riba i njeno spremanje, ne može se reći da svaka domaćica zna da je priremi zbog njene kompikovane strukture. Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najleše bile one bez začina i pohovanja.
Stare kuvarice su nam otkrile kako da riba bude savršena, tako što ćete umesto brašna napraviti marinadu i u to potopiti.
Sastojci:
1,5 kg ribe po želji prstohvat šećera začini 2 kašike soja sosa
Priprema:
Ako nemate očišćenu ribu, onda je očistite od krljušti i isecite je pažljivo od repa, takođe i uklonite unutrašnjojst. Isecite na komade pa pobiberite, dodajte šećer , začine i soja sos. Sipajte u posudu litar vode i promešajte, zatim je ostavite jedno 30-40 minuta u marinadi. U dobro zagrejan tiganj sipajte ulje i poređajte ribu. Pržite sa svih strana dok ne bude zlatna kora. Morate sve vreme da stojite pored šporeta da riba bi zagorela.
(Espreso / Najžena)